Petra Toboříková

Bažant na víně

Ještě nikdy jsme neměli bažanta a tak to prostě muselo přijít. Bažant na víně s bramborovými noky, jak jinak než od Romana Vaňka z kuchařky Kouzlo kuchyně Čech a Moravy.

Bažanta jsem naporcovala, což mi dalo docela práci, ale povedlo se:) A pak hezky osmažit zeleninku atd. Trvalo to celé docela dlouho, ale když jsem zahušťovala omáčku a vyndavala z vody bramborové noky, tak už jsem se nemohla dočkat, až to ochutnám.

Tom si mezi stehnem a prsíčky vybral samozřejmě prsa (nemají kosti:) a já se pusila do stehna.  Bažanta jsme zapíjeli červeným vínem z Mikulova.

Přestože nám na začátku připadal bažant malinkatý, tak nám oběma zbyla porce ještě na zítra, ale víno došlo:( Asi se bude muset koupit nové:D 

Mapa stránek RSS 2.0 www.solutac.cz